Kies voor techniek 

Techniek; misschien vind je het maar een vaag begrip. Als je de moeite neemt om verder te lezen, ontdek je dat techniek ook jouw toekomst bepaalt. Dat komt omdat techniek zo allesomvattend is. De brommer die je ’s ochtends start, de oven waarin je je pizza opwarmt, het bier dat voor je getapt wordt en de auto waarvan je stiekem droomt; jouw hele leven (en dat van anderen) staat bol van techniek. Geen wonder dus dat hierin zoveel verschillende banen en zoveel uiteenlopende carrières te vinden zijn!


Neem de banen als productieleider, maintenance manager, project engineer of voorman; grote kans dat zij allemaal gestart zijn als leerling in de techniek. Door kansen te grijpen, te blijven leren en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen, zijn zij op die plek terecht gekomen. 

Wat is metaaltechniek?

Werken in de metaal is leuk, verrassend en uitdagend. Er valt veel te leren en het werk is vaak lekker afwisselend. 

Maar wat verstaan we nu onder de term ‘metaaltechniek’? 

Denk dan aan de volgende werkzaamheden: 

Constructiebankwerken – lassen

De constructiebankwerker is een technicus die zich bezighoudt met het maken en monteren van allerlei metaalconstructies. Dat kan door middel van lassen, zagen, boren, versnijden enzovoorts.

Pijpfitten

Een pijpfitter is een technicus die zich bezighoudt met het in elkaar zetten, installeren en repareren van verschillende soorten pijpleidingen en leidingsystemen. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij fabrieken voor gasleidingen, leidingen voor chemische stoffen en of verwarmings- en koelingssystemen.

Verspanen

Verspanen is de term voor alle vormen van materiaalbewerking. Met behulp van machines of gereedschap worden delen weggenomen om een eindproduct te maken. Voorbeelden van verspanende bewerkingen zijn frezen, draaien, vijlen, boren, zagen en slijpen.

Word jij ons nieuwe M-Force talent?

CONTACT

ADRES 

Vlietstraat 11a

4535 HA Terneuzen 

TELEFOONNUMMER

06-2855 3791

E-MAIL